Antena 3 CNN Externe Un fost lider mafiot susţine că ştie unde este îngropat Jimmy Hoffa

Un fost lider mafiot susţine că ştie unde este îngropat Jimmy Hoffa

Un fost lider mafiot susţine că ştie unde este îngropat Jimmy Hoffa
Sursa foto: Foto: AP
16 Ian 2013   •   12:45

O figură marcantă a mafiei din Detroit susţine că ştie unde este îngropat trupul lui Jimmy Hoffa.

Tony Zerilli, acum în vârstă de 85 de ani, spune că fostul lider de sindicat american (Teamster Union), a fost îngropat în afara oraşului Detroit, la 30 de km distanţă de restaurantul în care a fost văzut ultima dată, în iulie 1975.

Zerilli se afla la acea vreme în penitenciar şi a declarat că planul prevedea mutarea cadavrului în alt loc, dar acest lucru nu s-a întâmplat niciodată.

"Din câte ştiu, trebuia să-l ascundă într-o groapă mlăştinoasă din zonă, iar mai târziu să-l ducă undeva lângă Rogers City. Nu cunosc din ce motive s-a renunţat la mutarea lui", a spus Zerilli pentru WNBC.

Este neclar ce l-a determinat pe Zerilli să rupă tăcerea în ceea ce priveşte misterul vechi de 37 de ani, care a lansat numeroase ipoteze false şi teorii conspirative.

Fostul mafiot spune că de când a fost eliberat din puşcărie, în 2008, este tot mai bolnav şi sărac lipit. Potrivit WNBC, acesta se pregăteşte să lanseze o carte în care va povesti tot ce s-a întâmplat cu Hoffa şi nu numai.
"Tot ce s-a spus până acum despre Jimmy Hoffa este total fals. O aberaţie!", a mai spus Zerilli.

Acesta este sigur de locul unde este îngropat Hoffa şi spune că poate paria pe acest lucru.
Reputatul şef din umbră al mafiei a fost condamnat şi a executat o pedeapsă de 35 de ani în spatele gratiilor, pentru acuzaţii de şantaj şi conspiraţii criminale.
Cu toate astea, Zerilli susţine că nu a fot niciodată un mafiot. De asemenea, el spune că nu a avut nimic de-a face cu moartea lui Hoffa.

"Dacă nu eram închis, nu cred că s-ar fi întâmplat aşa ceva. Asta-i tot ce vă pot spune. Aş fi făcut orice era posibil pentru a-l proteja pe Jim Hoffa. Pentru mine, acesta era un adevărat gentleman. Din punctul meu de vedere, tot ce s-a petrecut cu el a fost o imensă greşeală", a adăugat Zerilli.

×
Subiecte în articol: Detroit
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close