Antena 3 CNN Externe Un GIGANT IT aprobă în totalitate practicile exercitate de NSA

Un GIGANT IT aprobă în totalitate practicile exercitate de NSA

Un GIGANT IT aprobă în totalitate practicile exercitate de NSA
14 Aug 2013   •   12:48

Directorul general al uneia dintre cele mai mari companii de software este de părere că supravegherea NSA este "absolut esenţială".

CEO la Oracle, Larry Ellison, a declarat ieri că nu este deranjat de faptul că Agenţia Naţională de Securitate americană înregistrează convorbirile telefonice şi monitorizează activitatea de pe internet.

"Cine spune că aceste informaţii adunate sunt utilizate greşit de autorităţi? În ce fel?"
Consider că acest lucru este folositor. Esenţial, aşa cum crede şi preşedintele Obama. Este esenţial dacă dorim să minimalizăm posibilitatea unor atacuri similare celor din Boston", a declarat Ellison.

Tot el a adăugat că dacă "supravegherea autorităţilor ar avea scopuri politice, şi nu de prevenire a actelor teroriste, atunci se poate vorbi de o exagerare gravă".

Mai mulţi giganţi din domeniul IT au încercat să se distanţeze de NSA, după ce s-a aflat că agenţia guvernamentală a accesat conturile şi datele personale ale utilizatorilor.
Proprietarul Facebook, Mark Zuckerberg, şi cel de la Google, Larry Page, au negat la unison că NSA şi-ar fi băgat nasul în treburile interne ale acestor coloşi.

Oracle este specializată în dezvoltarea sistemelor şi administrării bazelor de date şi desfăşoară contracte substanţiale cu mai multe guverne din lume, printre care şi cel al Statelor Unite.

×
Subiecte în articol: NSA
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close