Un grup afiliat Al-Qaida revendică atacul de la hotelul din Mali

de A.M.P    |    20 Noi 2015   •   18:37
Un grup afiliat Al-Qaida revendică atacul de la hotelul din Mali Foto: medias-presse.info

Un grup islamist african, afiliat reţelei Al-Qaida, a revendicat atacul de vineri şi luarea de ostatici dintr-un hotel de lux frecventat de cetăţeni străini din capitala statului Mali, Bamako, relatează Reuters
   
Al-Mourabitoun, un grup din nordul Mali, a publicat un mesaj pe Twitter anunţând că se află în spatele atacului de la hotelul Radisson Blu. Grupul a fost constituit acum doi ani în deşertul Sahara, este format în mare parte din turegi şi arabi şi este condus de fostul luptător Al-Qaida Mokhtar Belmokhtar.
   
Revendicarea nu a fost încă verificată şi confirmată oficial.
   
Un reprezentant al Preşedinţiei americane în coaliţia care luptă împotriva reţelei Stat Islamic a declarat, vineri, că este prea devreme să se speculeze dacă luarea de ostatici din Mali are legătură în vreun fel cu atacurile care au avut loc săptămâna trecută la Paris.
   
"Grupurile din Mali nu sunt în mod particular conectate cu grupările SI", a declarat pentru postul american de televiziune MSNBC, reprezentantul preşedinţiei Statelor Unite, Brett McGurk.
   
Şase cetăţeni americani se numără printre persoanele care au fost scoase de poliţie din Hotelul Radisson din Mali, unde atacatorii au luat 170 de ostatici vineri, potrivit unui purtător de cuvânt al armatei americane.
   
Cel puţin 27 persoane au fost ucise în urma luării de ostatici din Mali, care s-a încheiat vineri după-amiază, după intervenţia forţelor speciale.

x close