Antena 3 CNN Externe Un incident aviatic a provocat panică pe un aeroport din Canada. O aeronavă a ieşit de pe pistă şi a fost serios "şifonată"

Un incident aviatic a provocat panică pe un aeroport din Canada. O aeronavă a ieşit de pe pistă şi a fost serios "şifonată"

Un incident aviatic a provocat panică pe un aeroport din Canada. O aeronavă a ieşit de pe pistă şi a fost serios "şifonată"
de O.P.    |    30 Mar 2015   •   06:18

Un incident aviatic a provocat panică pe un aeroport canadian. O aeronavă Airbus 320 a ieşit de pe pistă la aterizare şi a suferit avarii serioase. La bord se aflau 138 de persoane, din care 25 au fost uşor rănite. Potrivit primelor date ale anchetei, avionul a coborât prea repede, a lovit o antenă şi şi-a avariat trenul de aterizare.

Aeronava Air Canada, zborul 624 de la Toronto, a aterizat forţat aici, la Halifax Stanfield, şi a ieşit de pe pistă.

Accidentul s-a produs puţin după miezul nopţii, în timpul unei puternice furtuni de zăpadă. Avionul Airbus 320 venea de la Toronto, cu 133 pasageri şi un echipaj de 5 persoane. Pilotul nu a putut controla coborârea iar aeronava a atins solul prea devreme, după ce a lovit o antenă şi, se pare, un cablu electric. Trenul principal de aterizare şi unul dintre motoare s-au desprins, iar avionul a aterizat "pe burtă".

Avionul a aterizat forţat, a suferit unele avarii şi se află la capătul pistei. După unele aterizări forţate, avionul poate ajunge, pe roţi, până la aerogară, dar aici nu a fost cazul.

Autorităţile spun că nu a fost vorba de o prăbuşire, pentru că avionul era, totuşi, sub control în momentul aterizării. Peste 20 de pasageri au suferit răni uşoare dar aproape toţi au ieşit din spital după câteva ore.

În urma incidentului, alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă timp de o oră pe aeroport. Decolările şi aterizările au fost suspendate până când aeronava a fost scoasă de pe pistă.

×
Subiecte în articol: incident aviatic
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close