Un interviu de 1.000.000 de dolari: Kim Jong-un ar fi dispus să dialogheze cu presa ocidentală

de M.Z.    |    18 Iul 2013   •   15:49
Un interviu de 1.000.000 de dolari: Kim Jong-un ar fi dispus să dialogheze cu presa ocidentală Foto: Agerpres/AP

Liderul nord-coreean Kim Jong-un ar fi dispus să acorde un interviu presei occidentale, cu ocazia marcării la 27 iulie a 60 de ani de la armistiţiul care a pus capăt războiului din Coreea (1950-1953), însă interviul său are un preţ mare - circa un milion de dolari, relatează joi publicaţia sud-coreeană The Chosun Ilbo, potrivit Agerpres.

 
La evenimentele dedicate armistiţiului dintre cele două Corei, Phenianul a invitat zeci de jurnalişti străini, între care de la Associated Press, BBC, Kyodo News etc. 
 
Primii reprezentanţi ai presei occidentale sunt aşteptaţi de joi în Coreea de Nord. 
 
Coreea de Nord a lansat o rachetă cu un satelit spaţial la sfârşitul anului 2012 şi a efectuat un al treilea test nuclear la începutul acestui an, ceea ce a atras înăsprirea sancţiunilor comunităţii internaţionale împotriva sa. 
 
Pentru Phenian, toate acestea reprezintă realizări ce vor fi menţionate cu ocazia celebrării armistiţiului, care în partea de nord este numită "Ziua Victoriei". 
 
În anii '50, încetarea ostilităţilor a fost parafată printr-un armistiţiu, dar nu a fost niciodată confirmată printr-un tratat de pace, astfel că teoretic cele două Corei se află în continuare în stare de război. 
 
 

x close