Antena 3 CNN Externe Un islamist a recunoscut, într-o instanţă din SUA, că este membru al Al-Qaida. Ce riscă acum

Un islamist a recunoscut, într-o instanţă din SUA, că este membru al Al-Qaida. Ce riscă acum

Un islamist a recunoscut, într-o instanţă din SUA, că este membru al Al-Qaida. Ce riscă acum
Sursa foto: foto: abc7.com
19 Ian 2016   •   22:54

Un islamist originar din Yemen a pledat vinovat, într-o instanţă din oraşul american New York, la acuzaţii privind colaborare cu reţeaua teroristă Al-Qaida pentru atacarea unor obiective ale Statelor Unite din Afganistan, informează site-ul agenţiei Reuters.

Ali Alvi al-Hamidi, în vârstă de 31 de ani, a pledat vinovat, într-o instanţă federală din Brooklyn (New York) la trei capete de acuzare privind colaborare cu o organizaţie teroristă şi conspiraţie în scopul asasinării unor cetăţeni americani din Afganistan.

Islamistul de orgine yemenită este acuzat că plănuia comiterea de atacuri contra trupelor americane din Afganistan în numele reţelei teroriste Al-Qaida.

În instanţă, Ali Alvi al-Hamidi a recunoscut că s-a deplasat în regiunea pakistaneză Waziristan, unde a stabilit cu alţi membri Al-Qaida să atace militari americani şi trupe NATO din Afganistan.

"În perioada 2007-2009, am complotat cu alte persoane pentru a ne alătura reţelei Al-Qaida şi a participa la lupte împotriva armatei americane", a spus al-Hamidi în instanţă.

Islamistul riscă o condamnare cuprinsă între zece ani de închisoare şi detenţie pe viaţă.

×
Subiecte în articol: al-Qaida
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close