Antena 3 CNN Externe Un italian a transmis cu bună ştiinţă virusul mortal HIV altor peste 30 de persoane. „Am fost descris ca un monstru” Ce pedeapsă a primit

Un italian a transmis cu bună ştiinţă virusul mortal HIV altor peste 30 de persoane. „Am fost descris ca un monstru” Ce pedeapsă a primit

Un italian a transmis cu bună ştiinţă virusul mortal HIV altor peste 30 de persoane. „Am fost descris ca un monstru” Ce pedeapsă a primit
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    28 Oct 2017   •   13:32

Un italian care a transmis cu bună ştiinţă virusul mortal HIV altor peste 30 de persoane, inclusiv unui copil de cinci ani, a fost condamnat la 24 de ani de închisoare, informează DPA.

Valentino Talluto, un contabil de 33 de ani, a contactat zeci de femei pe internet, inclusiv minore, cu care a făcut sex neprotejat, deşi fusese testat pozitiv pentru HIV în 2006.

El a fost condamnat vineri seara la Roma, după ce judecătorii au stabilit că acesta a infectat 29 de femei, care la rândul lor au transmis virusul altor doi bărbaţi, precum şi fiului unei femei care s-a culcat cu Talluto în timpul sarcinii.

Bărbatul a fost arestat în noiembrie 2015 după ce a fost reclamat de una dintre victime.

„Am fost descris ca un monstru, însă cei care mă cunosc ştiu că nu sunt o persoană rea”, a declarat Talluto în timpul procesului.

Cazul penal împotriva lui Talluto este primul de acest fel din Italia. Procurorii au cerut o pedeapsă pe viaţă, astfel că decizia de vineri ar putea face obiectul unui recurs.

Dacă nu este tratat, HIV provoacă Sindromul Imunodeficienţei Dobândite (SIDA), aminteşte DPA.
 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: HIV SIDA inchisoare
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close