Antena 3 CNN Externe Un jurnalist al unui post de televiziune sirian a fost ucis într-un atentat comis la Alep

Un jurnalist al unui post de televiziune sirian a fost ucis într-un atentat comis la Alep

Un jurnalist al unui post de televiziune sirian a fost ucis într-un atentat comis la Alep
de M.T.    |    23 Aug 2013   •   14:40

Un jurnalist al postului de televiziune oficial sirian al-Ikhbariya a fost ucis într-un atentat sinucigaş comis joi în oraşul Alep, a anunţat agenţia oficială Sana, potrivit AFP, citată de Mediafax.

Atentatul s-a produs într-un restaurant din oraşul aflat în nordul ţării. Alţi cinci oameni au murit, în timp ce alte 19 persoane au fost rănite.

Hassan Mouhanna, corespondent al postului de televiziune al-Ikhbariya, a fost ucis într-un atentat sinucigaş comis într-un restaurant din cartierul Mogambo, favorabil regimului.

Cartierul se află în vestul oraşului Alep, dominat de regim şi devastat de un an de lupte între rebeli şi armata siriană.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a anunţat că şase civili, între care un jurnalist, au fost ucişi după ce un kamikaze a detonat în restaurant încărcătura explozivă pe care o avea asupra sa.

„Atentatul s-a soldat, de asemenea, cu 19 răniţi, dintre care unii sunt în stare gravă", a precizat OSDO.

În luna mai, Reporters sans Frontieres a înregistrat 23 de jurnalişti profesionişti şi cel puţin 58 de jurnalişti amatori ucişi în Siria de la declanşarea conflictului armat, în martie 2011.

×
Subiecte în articol: Siria atentat sinucigas Alep
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close