Antena 3 CNN Externe Un jurnalist de la televiziunea siriană de stat a fost asasinat

Un jurnalist de la televiziunea siriană de stat a fost asasinat

Un jurnalist de la televiziunea siriană de stat a fost asasinat
Sursa foto: Foto: Facebook
de M.Z.    |    23 Noi 2012   •   09:50

Un jurnalist de la televiziunea sirienă de stat a fost asasinat miercuri, într-o zonă din sudul Damascului, a anunţat agenţia oficială Sanaa, apreciind că este vorba despre o crimă comisă de "terorişti", termen prin care regimul lui Bashar al-Assad desemnează rebelii, informează AFP.

O organizaţie nonguvernamentală (ONG), Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, a anunţat, de asemenea, că Bassel Tawfiq Youssef a fost ucis prin împuşcare de către rebeli care îl acuzau că este membru "shabbihas" (miliţii civile proregim), în cartierul Tadamoun (sud), devastat de confruntări violente între militari şi insurgenţi.

Violenţele din Siria s-au soldat cu peste 40.000 de morţi, majoritatea civili, de la începutul mişcării de contestare a regimului lui Bashar al-Assad, în urmă cu 20 de luni, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Aproximativ 40 de jurnalişti profesionişti au fost ucişi de la începutul conflictului din Siria, la jumătatea lui martie 2011, iar alţi 38 de ziarişti amatori şi-au pierdut viaţa.

În cursul anului 2012, un număr record de 119 jurnalişti au fost ucişi în timp ce-şi exercitau profesia, arată un bilanţ dat publicităţii de Institutul Internaţional de Presă (IPI).



×
Subiecte în articol: Bashar al-Assad conflict Siria
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close