Antena 3 CNN Externe Un mare mister al istoriei a fost rezolvat! Ce au găsit arheologii în mormântul lui Tutankhamon

Un mare mister al istoriei a fost rezolvat! Ce au găsit arheologii în mormântul lui Tutankhamon

Un mare mister al istoriei a fost rezolvat! Ce au găsit arheologii în mormântul lui Tutankhamon
Sursa foto: Foto: Pixabay
07 Mai 2018   •   08:39

În mormântul faraonului Tutankhamon nu există o cameră secretă, au concluzionat autorităţile din Egipt, după ce au încheiat cercetările care au avut ca scop descoperirea acelei încăperi, scrie bbc.com.

Anterior, oficilalităţile au transmis că sunt „90% siguri” că există o cameră ascunsă în spatele zidului mormântului vechi de 3.000 de ani al faraonului-copil Tutankhamon.

Potrivit uneia dintre teoriile care au fost lansate, acea cameră secretă ar fi putut fi mormântul reinei Nefertiti – despre care unii cercetători cred că a fost mama lui Tutankhamon.

Totuşi, noi cercetări au relevat că acea cameră pur şi simplu nu există. 

După lansarea lucrării lui Reeves, o serie de scanări radar au părut să îi sprijine teoria, determinând autorităţile egiptene să declare că sunt „90% sigure” că mai există o cameră în acel mormânt.

O a doua scanare a părut, de asemenea, să sprijine această teorie – care dacă ar fi fost dovedită ar fi devenit cea mai importantă descoperire din ultimele câteva decenii cu privire la Egiptul antic.

Totuşi, specialiştii italieni de la Universitatea din Turin au folosit noi scanări radar pătrunzătoare pentru a ajunge la o concluzie şi au declarat că sunt siguri de rezultatul cercetării lor, potrivit news.ro.

×
Subiecte în articol: mormant
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close