Antena 3 CNN Externe Un medic italian susţine ca a clonat trei copii care trăiesc de 9 ani în Europa de Est

Un medic italian susţine ca a clonat trei copii care trăiesc de 9 ani în Europa de Est

Un medic italian susţine ca a clonat trei copii care trăiesc de 9 ani în Europa de Est
Sursa foto: Severina Antinori
04 Mar 2009   •   09:05

Controversatul medic italian, Severino Antinori, afirmă că a clonat cu succes trei copii, astăzi în vârstă de nouă ani. Într-un interviu acordat revistei Oggi, Antinori susţine că ar fi vorba de doi băieţi şi o fetiţă, care trăiesc "în ţări est-europene" şi se bucură de o sănătate excelentă. El nu a dat detalii, pe motiv că vrea să respecte intimitatea familiilor în cauză.

În ceea ce priveşte detaliile procedurilor utilizate, ginecologul italian a explicat că a pus la punct ?o îmbunătăţire a tehnicii folosite de stafful lui Ian Wilmut, scoţianul care a clonat oaia Dolly în 1997?. ?În fapt, este vorba despre un transfer la nivelul nucleului.? a spus Antinori.

Antinori este supranumit "mamoşul bunicilor" după ce a ajutat, în 1994, o femeie de 63 de ani să aducă pe lume un copil. Medicul a subliniat că preferă termeni ca "reprogramare genetică" în locul celui de "clonare", condamnat de Biserică. ?Sunt împotriva clonării în sine, mai ales în cazul fiinţelor umane. Prefer să vorbesc despre terapie inovativă, despre reprogramare genetică, pentru a produce celule stem, făcute pentru a repara stricăciunile provocate de bolile degenerative?, spune Antinori.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Europa de Est clonare
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close