Antena 3 Externe Un munte din Caucaz, denumit ?Vârful Spionilor Ruşi?, în onoarea agenţilor KGB

Un munte din Caucaz, denumit ?Vârful Spionilor Ruşi?, în onoarea agenţilor KGB

12 Dec 2008   •   13:29
Un munte din Caucaz, denumit ?Vârful Spionilor Ruşi?, în onoarea agenţilor KGB

Fostul şef al KGB-ului pe stil nou FSB, actualul premier Vladimir Putin, a dat curs unei cereri mai puţin obişnuite a parlamentului oset, de a denumi un pisc din Caucaz "Vârful Agenţilor de Spionaj Ruşi". Cu această ocazie, Putin îşi onorează foştii subordonaţi şi colegi, spioni sub KGB şi FSB.
Piscul din munţii Sugan, care nu avea până acum un nume oficial, are 3269 de metri şi este localizat în Osetia de Nord, aproape de graniţa cu Georgia. Parlamentul Republicii Osetia de Nord i-a prezentat inedita propunere lui Putin, la 5 decembrie.
În perioada războiului rece, Vladimir Putin a activat ca spion în RDG ? Republica Democrată Germană -, timp de 16 ani. El a deţinut şi comanda FSB, KGB-ul redenumit.
Din fosta echipă prezidenţială a lui Putin au făcut parte spioni consacraţi precum Serghei Ivanov, fost ministru al apărării, sau Vladislav Surkov şi Dmitri Kozak, foşti membri GRU (serviciul militar de informaţii).
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: munte Rusia KGB FSB
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close