Antena 3 CNN Externe Un musulman a îndemnat doi băieţi să se biciuiască în timpul unui ritual islamic

Un musulman a îndemnat doi băieţi să se biciuiască în timpul unui ritual islamic

Un musulman a îndemnat doi băieţi să se biciuiască în timpul unui ritual islamic
26 Sep 2008   •   11:07

Un musulman a fost condamnat la închisoare pentru cruzime împotriva copiilor, deoarece în timpul unui ritual islamic a îndemnat doi băieţi să se biciuiască. Syed Mustafa Zaidi, în vârstă de 44 de ani, i-a pus pe băieţii de 13 şi 15 ani să se biciuiască cu un lanţ prezăzut în capăt cu lame curbate.

Cruzimea s-a petrecut în timpul ceremonialului islamic ?Shia?. Cei doi băieţi au avut nevoie de îngrijiri medicale pentru tăieturile adânci de pe spate. Incidentul a fost raportat de mama lor, care a descoperit accidental suferinţa copiilor. Zaidi a aplicat şi pe el acest ritual la o altă întrunire a musulmanilor din Manchester.

Musulmanul a fost găsit vinovat de cruzime împotriva copiilor. Judecătorul Robert Atherton a declarat pentru Reuters: ?Am respins ideea conform căreia cei doi băieţi ar fi fost obligaţi să se biciuiască, dar nu exclud posibilitatea ca ei să fi fost încurajaţi să facă acest lucru.?

După condamnarea lui Syed Mustafa Zaidi, secretarul general al centrului islamic ?Jaffria? a declarat că au mai existat cazuri similare în trecut, dar că nu au fost aduse în faţa unui judecător. ?trebuie să luăm în considerare drepturile şi părerile oamenilor şi să le respectăm. Nu suntem şi nu ne-am considerat niciodată deasupra legii, iar cooperarea cu autorităţile este cea mai bună cale de a preveni violenţa împotriva copiilor.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Manchester
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close