Antena 3 Externe Un nou raid sângeros al Boko Haram. A răpit 20 de persoane dintr-un autobuz din Camerun şi a executat 12 dintre ele

Un nou raid sângeros al Boko Haram. A răpit 20 de persoane dintr-un autobuz din Camerun şi a executat 12 dintre ele

de S.T.    |    09 Feb 2015   •   22:44
Un nou raid sângeros al Boko Haram. A răpit 20 de persoane dintr-un autobuz din Camerun şi a executat 12 dintre ele

Douăzeci de pasageri ai unui autobuz au fost răpiți duminică în nordul extrem al Camerunului de combatanți ai grupării islamiste nigeriene Boko Haram, informează AFP.

"Boko Haram a răpit 20 de persoane duminică. Au ucis 12 dintre acestea", a declarat telefonic Mey Ali, membru al unui ONG local.

Potrivit unei surse de securitate din regiune, pasagerii răpiți se aflau într-un autobuz atunci când acesta a fost interceptat de "teroriști înarmați ai Boko Haram".

"Autobuzul venea de la Koza și se deplasa la Mora", două orașe din nordul extrem situate la câteva zeci de kilometri unul de altul, în apropierea frontierei nigeriene, a precizat această sursă.

"Simplii cetățeni sunt răpiți cu regularitate în regiune, fără ca asta să emoționeze pe nimeni. Unii sunt eliberați atunci când familiile negociază, în timp ce alții sunt uciși", a mai menționat sursa citată.

De luni de zile, Boko Haram și-a intensificat atacurile asupra unor ținte civile și militare în nordul extrem al Camerunului. Circa 50 de militari camerunezi și-au pierdut deja viața în regiune de la începutul atacurilor grupării extremiste, în luna iulie.

×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close