Antena 3 Externe Un oficial ONU cere SUA să abroge legile pro-marijuana din Washington şi Colorado

Un oficial ONU cere SUA să abroge legile pro-marijuana din Washington şi Colorado

de G.C.P    |    15 Mar 2013   •   14:48
Un oficial ONU cere SUA să abroge legile pro-marijuana din Washington şi Colorado

Şeful Comisiei Internaţionale de Control al Narcoticelor (CICN), din cadrul ONU, face un apel la oficialii SUA să schimbe noile legi care permit deţinerea unor cantităţi mici de marijuana, în Washington şi Colorado.

Chiar dacă marijuana este interzisă de legea federală americană, ambele state au legalizat în noiembrie, posesia a 28 de grame de "iarbă", pentru persoanele adulte, şi au stabilit reguli de reglementare a  cultivării, procesării sau vânzării de marijuana, informează AP.

Raymond Yans, liderul CICN, cu sediul central la Viena, a declarat că administraţia de la Washington este obligată să asigure, la nivel naţional, normele unei convenţii internaţionale, în ceea ce priveşte uzul drogurilor uşoare şi care interzice marijuana în scopuri recreative.

Procurorul General al SUA, Eric Holder, a spus, săptămâna trecută, că Departamentul de Justiţie american nu a luat încă o decizie în ceea ce priveşte iniţierea unui proiect legislativ, ce ar urma să blocheze noile măsuri luate în Washington şi Colorado.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close