Antena 3 CNN Externe Un parc de distracţii va fi ridicat în locul în care a murit Osama bin Laden

Un parc de distracţii va fi ridicat în locul în care a murit Osama bin Laden

Un parc de distracţii va fi ridicat în locul în care a murit Osama bin Laden
Sursa foto: Foto: Reuters
04 Feb 2013   •   18:26

Pakistanul plănuieşte să investească 30 de milioane de dolari într-un parc de distracţii, care va include o grădină zoologică şi un teren dedicat sporturilor extreme.
Parcul va fi construit în oraşul în care Osama bin Laden a fost omorât de către un comando american, au spus, luni, reprezentanţi ai autorităţilor locale.

Întreaga suprafaţă va "înghiţi", pentru început, peste 20 de hectare de pământ şi se află în regiunea Abbottabad, locul în care trupele SEAL l-au ucis pe liderul Al Qaeda, la data de 2 mai 2011.
Printre altele, aici se vor găsi un muzeu de patrimoniu, restaurante şi cascade artificiale.

Guvernul provinciei Khyber Pakhtunkhwa speră ca proiectul, care este un parteneriat public-privat, să devină rapid o atracţie turistică.

"Orăşelul de distracţii va fi ridicat iniţial pe suprafaţa a 20 de hectare, ulterior proiectul se va extinde pe o suprafaţă de 200 de hectare", a declarat pentru AFP, Syed Aqil Shah, responsabilul local pentru turism şi sport.
"Lucrările vor demara la sfârşitul acestei luni sau cel mai târziu, în primele zile ale lui martie, şi se vor întinde pe o perioadă de opt ani. Fondurile de peste trei miliarde de rupii (30 de milioane de dolari) au fost deja alocate acestui proiect
", a mai spus Shah.

Abbottabad este un oraş liniştit, plin de verdeaţă, la poalele muntelui Himalaya, aflat la 50 de kilometri nord distanţă de capitala Islamabad. Este locul preferat al familiilor înstărite din ţară, care vin aici pentru a îşi petrece sfârşitul de săptămână.
De asemenea, oraşul găzduieşte academia militară pakistaneză. Cu toate acestea, amintirea uciderii lui Bin Laden a rămas încă vie printre localnici, care susţin că acesta ar fi fost trădat şi acest lucru reprezintă o pată pe blazonul urbei.

Oficialul local insistă însă şi spune că parcul are scopul de a dezvolta turismul şi nicidecum să spele cumva imaginea oraşului.

"Acest proiect nu are nicio legătură cu Osama bin Laden", a concluzionat Shah, pentru sursa menţionată.

În februarie, anul trecut, autorităţile din regiune au demolat casa în care Bin Laden se ascundea, alături de soţiile şi copiii lui, de teamă ca nu cumva acea clădire să devină un loc de pelerinaj pentru simpatizanţii Al Qaeda.

×
Subiecte în articol: pakistan Al Qaeda
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close