Antena 3 Externe Un pastor român din SUA, acuzat de mai multe tinere că le-a abuzat sexual

Un pastor român din SUA, acuzat de mai multe tinere că le-a abuzat sexual

20 Dec 2011   •   12:43
Un pastor român din SUA, acuzat de mai multe tinere că le-a abuzat sexual
Sursa foto: Foto:videonews.ro

Un pastor român din Statele Unite este acuzat că ar fi abuzat sexual mai multe femei. Tinerele susţin că bărbatul le-a molestat în urmă cu mai mulţi ani, când aveau vârste cuprinse între 8 şi 13 ani.

Pastorul a fost suspendat şase luni din funcţie. Însă presupusele victime nu sunt mulţumite de pedeapsa primită.

Ioan Buia era liderul bisericii penticostale româneşti din statul Michigan. Imaginea pastorului român a avut însă de suferit când şase tinere care mergeau la el la biserică l-au acuzat de abuz sexual.

Femeile spun că au fost molestate când aveau vârste cuprinse între 8 şi 13 ani. Poziţia pastorului faţă de acuzaţii este însă una fermă: spune că este nevinovat.

Chiar dacă susţine că este nevinovat, problema abuzurilor a fost discutată de membrii consiliului bisericesc. Aceştia au hotărât că nu există destule dovezi pentru a-l acuza pe român de abuzuri sexuale, însă au recunoscut că pastorul a avut un comportament nepotrivit faţă de tinere.

Ca urmare, pastorul Ioan Buia a fost suspendat din funcţie timp de şase luni şi tot atâta timp va trebui să meargă la şedinţe de consiliere.

 
Get Adobe Flash player


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close