Antena 3 CNN Externe "Un război nuclear afectează peste 70 la sută din populaţia PLANETEI". Ce le mai transmite Fidel Castro liderilor de la Casa Albă şi Phenian

"Un război nuclear afectează peste 70 la sută din populaţia PLANETEI". Ce le mai transmite Fidel Castro liderilor de la Casa Albă şi Phenian

"Un război nuclear afectează peste 70 la sută din populaţia PLANETEI". Ce le mai transmite Fidel Castro liderilor de la Casa Albă şi Phenian
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
06 Apr 2013   •   16:51

Fostul lider revoluţionar cubanez, Fidel Castro, cere Coreei de Nord şi Statelor Unite ale Americii să evite confruntarea armată, într-un articol publicat pe prima pagina a ziarului Partidului Comunist din Cuba, Granma.

Castro arată că actuala criză reprezintă cel mai serios risc al izbucnirii unui război nuclear în Asia, de la criza rachetelor cubaneze, din 1962, scrie The Telegraph.

"Dacă izbucneşte un război acolo, ar fi un macel teribil al oamenilor" atât în Coreea de Nord, cât şi în cea de Sud, "cu niciun beneficiu pentru niciuna dintre ele", a scris Castro.

"Acum că nord-coreenii şi-au demonstrat capacitatea tehnică şi ştiinţifică, le reamintim de datoriile pe care le au faţă de acele ţări care le-au fost mari prieteni", a mai scris fostul lider cubanez.

Castro a cerut Coreei de Nord să-şi amintească că "un asemenea război afectează peste 70 la sută din populaţia planetei" şi a deplâns "gravitata unui astfel de eveniment incredibil şi absurd" într-o regiune atât de dens populată.

Nu în ultimul rând, Castro a apreciat că "datoria evitării unui astfel de conflict este şi în mâinile Washingtonului şi a poporului Statelor Unite ale Americii".

În articolul sau, Castro a reamintit "onoarea" de a-l fi întâlnit pe liderul nord-coreean Kim Il-Sung, fondatorul regimului din Coreea de Nord şi bunic al actualului lider suprem de la Phenian, Kim Jong-Un.



×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close