Antena 3 CNN Externe Un responsabil cu propaganda Al-Qaida, ucis de armata algeriană

Un responsabil cu propaganda Al-Qaida, ucis de armata algeriană

Un responsabil cu propaganda Al-Qaida, ucis de armata algeriană
31 Ian 2018   •   22:19

Un înalt cadru algerian al grupării Al-Qaida din Maghrebul Islamic (Aqmi), Adel Seghiri, alias Abou Rouaha el-Qassantini, a fost ucis de armata algeriană în nord-estul ţării, au anunţat miercuri surse concordante, citate de AFP.

Abou Rouaha el-Qassantini era unul din responsabilii cu propaganda ai Aqmi şi unul dintre liderii Al-Andalus, centru de difuzare a comunicatelor şi înregistrărilor video ale ramurii maghrebiene şi saheliene a reţelei Al-Qaida.

Armata algeriană a anunţat că a ucis marţi "doi terorişti periculoşi" în cursul unei operaţiuni militare efectuate în prefectura Jijel, la aproximativ 400 km est de Alger.

Unul dintre cei doi este identificat de ministerul algerian al Apărării ca fiind "'S. Adel, zis Hichem Abou Rouaha, care era responsabil cu propaganda". Mai multe surse de securitate au confirmat, pentru AFP, că este vorba de Abou Rouaha el-Qassantini, coordonatorul Al-Andalus.

În paralel, anunţul despre "martirul" Abou Rouaha el-Qassantini, alias el-Jazairi (Algerianul), circula de marţi pe reţelele sociale jihadiste, fără să se precizeze locul sau data morţii acestuia, a informat Centrul american de supraveghere a site-urilor jihadiste SITE.

El-Qassantini, născut în 1971 la Constantine (400 km vest de Alger), s-a alăturat grupărilor armate islamiste algeriene la începutul "deceniului negru", din anii 90, care a însângerat Algeria până la începutul anilor 2000.

Conform unei surse de securitate din Alger, el figura pe lista serviciilor algeriene cu cei mai căutaţi 40 de terorişti.

×
Subiecte în articol: al-Qaida
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close