Antena 3 CNN Externe Un român a fost condamnat la 13 ani de închisoare pentru uciderea fiului liderului Ciadului

Un român a fost condamnat la 13 ani de închisoare pentru uciderea fiului liderului Ciadului

Un român a fost condamnat la 13 ani de închisoare pentru uciderea fiului liderului Ciadului
Sursa foto: Foto: allvoices.com
08 Iul 2011   •   09:54

Românul Marin Cioroianu a fost condamnat, joi, de Curtea cu Juri din Nanterre, Franţa la 13 ani de închisoare pentru că a participat în iulie 2007 la uciderea fiului preşedintelui Ciadului, Idriss Deby, informează AFP. Cioroianu a primit cea mai dură pedeapsă, alţi trei bărbaţi fiind condamnaţi.
   
Curtea nu a ţinut cont de solicitarea avocatului general, care a cerut, marţi, pedepse între zece şi 20 de ani de închisoare împotriva acuzaţilor.
   
Românul Marin Cioroianu, în vârstă de 45 de ani, care a negat faptele de-a lungul procesului, a fost condamnat la pedeapsa cea mai mare, primind 13 ani de închisoare.
   
Suspectat că este organizatorul atacului, Dan Batoua, în vârstă de 31 de ani, a fost condamnat la 12 ani de închisoare.
   
Jaime de Carvalho, în vârstă de 29 de ani, suspectat că a participat la atac, a fost condamnat la nouă ani de închisoare.
   
Suspectat că a jucat rolul informatorului, Pierre-Claude Messi Ntsama, în vârstă de 28 de ani, un apropiat al fiului preşedintelui Ciadului şi judecat pentru complicitate, a primit cinci ani de închisoare.
   
Un al cincilea bărbat a fost achitat.
   
La 2 iulie 2007, Brahim Deby, în vârstă de 27 de ani, a fost descoperit în agonie în parcarea clădirii în care locuia din Courbevoie, la periferia Parisului, după ce a fost atacat cu un pistol cu şocuri electrice de patru poliţişti falşi, iar corpul său a fost acoperit cu pudră de extinctor.
   
Beat şi drogat după o seară petrecută într-un club de noapte, el a decedat în urma unei insuficienţe respiratorii. Apartamentul său a fost cercetat minuţios de atacatori, iar buzunarele i-au fost golite de 50.000 de euro.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close