Antena 3 CNN Externe Un transport de câini pentru restaurante a fost oprit de activişti pentru drepturile animalelor

Un transport de câini pentru restaurante a fost oprit de activişti pentru drepturile animalelor

Un transport de câini pentru restaurante a fost oprit de activişti pentru drepturile animalelor
Sursa foto: Foto: scienceblogs.com
18 Apr 2011   •   19:35

Un camion care transporta câini pentru a fi vânduţi către restaurante din provincia chineză Jilin a fost oprit de un iubitor de animale, care şi-a pus maşina în faţa camionului pe autostradă, obligându-l să oprească, informează The Telegraph.

Aproximativ 500 de câini, dintre care majoritatea furaţi, au fost salvaţi de gestul bărbatului, care s-a folosit de blogul său pentru a alerta activiştii pentru drepturile animalelor ca să oprească transportul.

În jur de 200 de activişti au interceptat camionul la est de Beijing, iar după 15 în care a fost blocat traficul, animalele au fost eliberate fiind cumpărate de un grup care luptă pentru protecţia animalelor.

Activiştii susţin că majoritatea câinilor încă aveau la gât zgardă şi plăcuţe de identificare, ceea ce indcă faptul că au fost furaţi.

Acţiunea de interceptare a transportului de câini este cea mai recentă confruntare dintre activiştii care luptă pentru drepturile animalelor şi adepţii obiceiurilor culinare tradiţionale chinezeşti.

Deşi popularitatea animalelor de companie a crescut în China şi există un segment important de populaţie care luptă pentru drepturile animalelor, consumul cărnii de câine sau pisică este în continuare practicat.

×
Subiecte în articol: mancare China
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close