Antena 3 CNN Externe Un "umil" preot ortodox are aceeaşi maşină ca preşedintele Obama. Limuzina nu se vinde încă în Europa şi a fost "o donaţie"

Un "umil" preot ortodox are aceeaşi maşină ca preşedintele Obama. Limuzina nu se vinde încă în Europa şi a fost "o donaţie"

Un "umil" preot ortodox are aceeaşi maşină ca preşedintele Obama. Limuzina nu se vinde încă în Europa şi a fost "o donaţie"
Sursa foto: Foto: Novinite.com
de O.P.    |    14 Dec 2011   •   08:55

Tehnologia şi credinţa merg mână în mână, sau ce e frumos şi lui Dumnezeu îi place. Cam aşa şi-ar putea justifica un preot ortodox din Bulgaria achiziţia pe patru roţi pe care o are numai preşedintele Barack Obama.

Kiril, episcopul de Varna, a stârnit un adevărat scandal când a apărut la o slujbă în maşina de lux, un Lincoln MKZ Hybrid, care nici măcar nu se vinde încă în Europa. Scandalizaţi de cele văzute, jurnaliştii l-au întrebat pe preot de unde a avut bani pentru achiziţionarea acestei maşini.

Acesta a răspuns: "Ce este frumos şi lui Dumnezeu îi place. Mulţumesc cerului că în aceste vremuri de criză putem face economii. Cu această maşină scutesc jumătate din banii care erau alocaţi carburanţilor. Mai mult, sunt foarte satisfăcut că protejează şi mediul înconjurător".

Un alt atu al maşinii, menţionat de episcop a fost acela că autoturismul este şi pe placul preşedintelui Barack Obama, acesta având un model asemănător.

Din nefericire pentru Kiril, superiorii lui l-au luat la întrebări şi nu s-au mulţumit cu răspunsurile episcopului, care nu a reuşit să justifice suma de bani cheltuită pe maşină.
Ca un răspuns la reacţia superiorilor şi motivând "nemulţumirea faţă de conducerea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe", episcopul a demisionat.

Kiril era favorit ca într-o zi să ajungă Patriarh, scrie Novinite.




×
Parteneri
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close