Antena 3 CNN Externe Un URAGAN de categoria 5 se îndreaptă spre Filipine. Autorităţile sunt în alertă

Un URAGAN de categoria 5 se îndreaptă spre Filipine. Autorităţile sunt în alertă

Un URAGAN de categoria 5 se îndreaptă spre Filipine. Autorităţile sunt în alertă
Sursa foto: Foto: talkingpointsmemo.com
01 Apr 2015   •   19:39
Autorităţile din Filipine au emis o avertizare privind formarea unui "super taifun", care se îndreaptă spre teritoriul filipinez. 
 
Conform acestora, taifunul s-a format "extrem de devreme", în comparaţie cu perioada normală de formare a furtunilor de acest gen. 
 
Astfel, super taifunul Maysak, care momentan atinge viteze de până la 300 de kilometri la oră, a depăşit insulele Yap şi se îndreaptă spre arhipelag. 
 
De asemenea, a fost emisă şi o avertizare privind formarea unor valuri care pot atinge înălţimea de 13 metri, conform Sky News.
 
Acesta ar fi echivalentul unui uragan de categoria 5. 
 
În functie de intensitate, uraganele sunt clasificate conform scalei Saffir-Simpson pe cinci trepte. Un uragan de categoria 1 are o viteza a vantului cuprinsa intre 119 si 153 km/h, in vreme ce unul de nivel 5 depaseste 251 km/h, iar efectele sunt devastatoare: copaci smulsi din radacina, vehicule si alte corpuri grele ridicate in aer, valuri marine foarte inalte, inundatii puternice etc.
 
Totuşi, conform previziunilor, super taifunul este aşteptat să scadă în intensitate şi să aibă rafale de vânt cu viteză de "doar" 200 km/h când atinge ţărmul.
 

×
Parteneri
ANAT propune taxe noi pentru turiști
x close