Antena 3 CNN Externe Una din cele mai puternice ţări din UE, aruncată din nou în CRIZĂ. "Se SCUFUNDĂ ţara!"

Una din cele mai puternice ţări din UE, aruncată din nou în CRIZĂ. "Se SCUFUNDĂ ţara!"

Una din cele mai puternice ţări din UE, aruncată din nou în CRIZĂ. "Se SCUFUNDĂ ţara!"
de O.P.    |    30 Sep 2013   •   09:12

Silvio Berlusconi, panicat de ideea pierderii în curând a imunităţii parlamentare, a deschis o nouă perioadă de incertitudine pentru Italia, îndemnându-i pe miniştrii partidului său să demisioneze, comentează AFP.

"Gest nebun", "nedemn", "condamnatul scufundă Italia", "spre prăpastie", presa italiană era unanimă duminică în condamnarea deciziei lui Il Cavaliere, în contextul în care a treia economie din zona euro întârzie să iasă din criză.

"Politica italiană este golită de orice sens şi este privată de orice orizont", deplânge respectatul constituţionalist Stefano Rodotà.

Chiar şi Enrico Letta - care conduce un Guvern de coaliţie dificilă între stânga, din care provine, şi formaţiunea de centru-dreapta a lui Berlusconi - şi-a pierdut calmul obişnuit, evocând "un gest nebun şi iresponsabil, menit în întregime să proteje interesele personale" ale miliardarului care se confruntă cu probleme cu justiţia.

Criza s-a instalat după condamnarea definitivă a lui Berlusconi, pe 1 august, la patru ani de închisoare (reduşi la unul în urma unei amnistii) pentru fraudă fiscală. Din cauza vârstei - împlineşte 77 de ani duminică -, magnatul media nu va merge după gratii, ci urmează să aleagă în zilele următoare între un arest la domiciliu şi prestarea de mucă în folosul comunităţii.

×
Subiecte în articol: Silvio Berlusconi
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close