Antena 3 Externe Ungaria ar putea pierde dreptul de vot în UE. "Afectează libertatea presei şi diminuează drepturile omului"

Ungaria ar putea pierde dreptul de vot în UE. "Afectează libertatea presei şi diminuează drepturile omului"

16 Mai 2013   •   15:54
Ungaria ar putea pierde dreptul de vot în UE. "Afectează libertatea presei şi diminuează drepturile omului"

Human Rights Watch (HRW) a cerut joi Uniunii Europene (UE) să ia în calcul suspendarea dreptului de vot al Ungariei în cadrul Uniunii pentru "dispreţul faţă de lege" şi "refuzul persistent" ale acesteia de a urma recomandările instituţiilor europene, informează  AFP.
   
În ultimul său raport, HRW a precizat că fi necesar ca UE "să adopte măsuri concrete" împotriva Ungariei, care să "conducă la suspendarea dreptului său de vot" ca stat membru al blocului european.
   
Guvernul conservator al premierului ungar Viktor Orban a utilizat majoritatea zdrobitoare de care se bucură, obţinută în urma alegerilor legislative din 2010, cu scopul de a introduce o serie de legi şi reforme noi - inclusiv o nouă Constituţie.
   
Însă, în opinia HRW, aceste schimbări "slăbesc echilibrul puterilor, afectează libertatea presei şi diminuează protecţia drepturilor omului". "Ele sunt totodată contrare angajamentelor Ungariei ca stat membru UE şi al Consiliului Europei (CoE)".
  

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close