Ungaria susţine ferm Bulgaria în efortul de aderare la Spaţiul Schengen

de M.Z.    |    02 Apr 2013   •   16:32
Ungaria susţine ferm Bulgaria în efortul de aderare la Spaţiul Schengen Foto: Agerpres/AP

Preşedintele ungar Janos Ader l-a asigurat marţi pe omologul său bulgar Rosen Plevneliev de susţinerea "necondiţionată" a Bulgariei în demersul de aderare la Spaţiul Schengen, relatează MTI, potrivit Agerpres.

Cei doi preşedinţi, care s-au întâlnit la Budapesta, au confirmat, de asemenea, angajamentul ţărilor lor faţă de construirea conductelor de gaze South Stream şi Nabucco.

Plevneliev, care efectuează o vizită de două zile în Ungaria, a declarat că accesul Bulgariei la Schengen este blocat în principal de motivaţii ce ţin de politica internă a unor ţări vest-europene, printre care Olanda şi Marea Britanie. Aceasta din urmă a lansat inclusiv o campanie ce generează temeri cu privire la un val masiv de imigranţi, a spus şeful statului bulgar.

"Nu există niciun motiv de temere", a subliniat Plevneliev, citând exemplul Suediei, care a acordat acces pe piaţa muncii muncitorilor bulgari.

În plus, el a adăugat că Bulgaria este dispusă să adopte măsuri de prevenire a unei migrări în masă, în cazul în care acest lucru va fi necesar.
x close