Antena 3 CNN Externe Ungaria susţine ferm Bulgaria în efortul de aderare la Spaţiul Schengen

Ungaria susţine ferm Bulgaria în efortul de aderare la Spaţiul Schengen

Ungaria susţine ferm Bulgaria în efortul de aderare la Spaţiul Schengen
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.Z.    |    02 Apr 2013   •   16:32

Preşedintele ungar Janos Ader l-a asigurat marţi pe omologul său bulgar Rosen Plevneliev de susţinerea "necondiţionată" a Bulgariei în demersul de aderare la Spaţiul Schengen, relatează MTI, potrivit Agerpres.

Cei doi preşedinţi, care s-au întâlnit la Budapesta, au confirmat, de asemenea, angajamentul ţărilor lor faţă de construirea conductelor de gaze South Stream şi Nabucco.

Plevneliev, care efectuează o vizită de două zile în Ungaria, a declarat că accesul Bulgariei la Schengen este blocat în principal de motivaţii ce ţin de politica internă a unor ţări vest-europene, printre care Olanda şi Marea Britanie. Aceasta din urmă a lansat inclusiv o campanie ce generează temeri cu privire la un val masiv de imigranţi, a spus şeful statului bulgar.

"Nu există niciun motiv de temere", a subliniat Plevneliev, citând exemplul Suediei, care a acordat acces pe piaţa muncii muncitorilor bulgari.

În plus, el a adăugat că Bulgaria este dispusă să adopte măsuri de prevenire a unei migrări în masă, în cazul în care acest lucru va fi necesar.




×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close