Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană impune noi restricţii de călătorie pentru SUA şi alte cinci ţări din cauza creşterii numărului cazurilor de COVID-19

Uniunea Europeană impune noi restricţii de călătorie pentru SUA şi alte cinci ţări din cauza creşterii numărului cazurilor de COVID-19

Guvernele ţărilor membre ale Uniunii Europene au decis, astăzi, impunerea unor noi restricţii de călătorie pentru SUA şi alte cinci ţări, pe fondul înmulţirii cazurilor de COVID-19.

Uniunea Europeană impune noi restricţii de călătorie pentru SUA şi alte cinci ţări din cauza creşterii numărului cazurilor de COVID-19
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    30 Aug 2021   •   19:15

Uniunea Europeană a stabilit ca SUA, dar şi Israel, Muntenegru, Macedonia de Nord, Kosovo şi Liban, să fie scoase de pe lista ţărilor sigure pentru călătorii.

Drept urmare, cetăţenii acestor ţări vor avea restricţii de circulaţie şi vor putea intra pe teritoriul UE doar cu test COVID-19 sau cu obligativitatea carantinei.

Restricțiile de călătorie au fost ridicate în iunie, iar reintroducerea lor a fost votată de majoritatea ambsadorilor țărilor membre ale Uniunii Europene.

În ultimele două săptămâni, SUA a avut 588 de noi cazuri de COVID-19 la 100.000 de locuitori, cu mult peste limita de 75, stabilită de directivele Uniunii Europene.

Orice decizie de intrare în țară sau restricții sunt stabilite de guvernul fiecărei țări în parte. De asemenea, țările pot accepta dovada vaccinării.

Noi restricţii pentru cetăţenii SUA şi ai altor cinci ţări la intrarea în UE

În timp ce multe țări respectă directivele europene, au fost momente când națiuni indiviuale au hotărât să le ignore. Noile restricții de călătorie reprezintă o lovitură puternică pentru țara cu cea mai mare economie din lume, respectiv Statele Unite.

Israel, Muntenegru, Kosovo și Macedonia de Nord au fost și ele puse pe listă, alături de SUA.

Călătoriile din Uniunea Europeană către SUA au fost un subiect extrem de controversat în ultima perioadă.

Administrația Biden nu a renunțat la restricțiile de călătorie în ciuda presiunilor țărilor membre UE. Oficialii SUA au vorbit despre numărul crescut de infecțiile cu tulpina Delta.

Din 15 august, Germania a încadrat SUA la grad crescut de risc, ceea ce prevede ca  vizitatorii trebuie să fie vaccinați, să se fi recuperat după boală, sau să prezine un test negativ.

Franța, Italia, Spania și Belgia cer și ele un test sau dovada vaccinării, dar niciuna dintre ele nu a introdus reguli de carantină.

×
Subiecte în articol: restricții călătorie COVID-19
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close