Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Alertă la granița României: Zece irakieni au încercat să intre ilegal în țara noastră

Alertă la granița României: Zece irakieni au încercat să intre ilegal în țara noastră

Alertă la granița României: Zece irakieni au încercat să intre ilegal în țara noastră
24 Dec 2016   •   11:50

Un număr de zece cetăţeni irakieni, nouă adulţi şi un copil, care au încercat să intre ilegal în România din Bulgaria, pe jos, pe la frontiera verde, au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu poliţişti din cadrul IPJ Constanţa, informează sâmbătă IGPF. 

Cei zece cetăţeni irakieni au fost predaţi, sâmbătă dimineaţa, autorităţilor de frontieră bulgare, în vederea continuării cercetărilor. 

Potrivit unui comunicat transmis de IGPF, o patrulă mixtă formată din poliţişti de frontieră din cadrul Sectorul PF Negru Vodă şi lucrători din cadrul Poliţiei Oraşului Negru-Vodă a depistat vineri, în apropierea localităţii de frontieră Darabani, mai multe persoane care se deplasau pe jos, dinspre Bulgaria spre România. 

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul SPF Negru Vodă pentru continuarea cercetărilor. 

În cadrul primelor verificări, persoanele în cauză au declarat că sunt cetăţeni irakieni, cu vârste cuprinse între 12 şi 50 de ani, şi intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei. Asupra acestora au fost descoperite documente prin care solicitaseră azil în Bulgaria. 

Conform sursei citate, au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de intrare în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat, faptă prevăzută şi sancţionată de Codul Penal, iar cei zece cetăţeni irakieni au fost predaţi autorităţilor bulgare sâmbătă dimineaţa, în baza protocolului româno-bulgar, în vederea continuării cercetărilor. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: granita Bulgaria imigranti ilegali
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close