Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Corina Crețu, detalii despre vizita lui Sorin Grindeanu la Bruxelles

Corina Crețu, detalii despre vizita lui Sorin Grindeanu la Bruxelles

Corina Crețu, detalii despre vizita lui Sorin Grindeanu la Bruxelles
19 Feb 2017   •   19:55

Comisarul european Corina Crețu a vorbit, duminică, la ”Punctul de Întâlnire”, despre vizita premierului Sorin Grindeanu la Bruxelles și despre ce trebuie să facă România în privința absorbției fondurilor europene.

Sorin Grindeanu și ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, au avut întrevederi cu Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, cu Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, cu Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, şi cu Jyrki Katainen, vicepreşedinte al Comisiei Europene responsabil cu ocuparea forţei de muncă, creşterea economică, investiţii şi competitivitate.

Discuțiile au abordat teme diverse, de la OUG 13 și problema penitenciarelor din România, până la raportul MCV.

”M-am bucurat că au adus clarificări importante. A fost realmente o vizită foarte bună. Am avut o discuție aplicată privind fondurile europene, pentru a debloca situația, care după părerea mea este foarte gravă. Am văzut programul de guvernare, mi se pare foarte ambițios, dar am încredere că Guvernul va face ce și-a propus. Trebuie să fie un an critic pentru absorbția fondurilor europene, 2016 a fost un an pierdut. Jumătate dintre investițiile din exercițiul bugetar 2006 – 2013 nu s-au încheiat la termen” a spus Corina Crețu la Antena 3.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close