Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Două trilioane de euro, sprijin în recesiunea post COVID-19

Două trilioane de euro, sprijin în recesiunea post COVID-19

Economia europeană a fost puternic lovită din cauza pandemiei, arată cele mai recente analize economice. Europarlamentarii vor un pachet de 2 trilioane de euro pentru sprijinirea cetățenilor și companiilor în perioada de recesiune economică profundă cauzată de pandemia de coronavirus. Este doar una dintre măsurile prevăzute de instituțiile europene pentru a ajuta statele membre.

Două trilioane de euro, sprijin în recesiunea post COVID-19
22 Mai 2020   •   18:56

Cu oamenii stând acasă și cu sectoare întregi economice închise abrupt, economia Uniunii Europene ar putea avea o contracție de cel puțin 7,4% în acest an. Ceea ce ar fi semnificativ mai grav decât căderea din 2009.

750 de miliarde de euro pentru a reduce datoriile guvernamentale în timpul crizei

Cu datele pe masă, Uniunea Europeană lucrează pentru atenuarea, pe termen lung, a impactului social și economic al crizei. De exemplu, în ceea ce privește susținerea economiei, Banca Centrală Europeană acordă 750 de miliarde de euro pentru a reduce datoriile guvernamentale în timpul crizei, precum și 120 de miliarde de euro în relaxare cantitativă și 20 de miliarde de euro pentru achiziționarea de datorii.

În plus, europarlamentarii au aprobat punerea la dispoziția țărilor Uniunii Europene a 37 de miliarde de euro din fondurile structurale existente ale Uniunii pentru a face față crizei cauzate de coronavirus și pentru a sprijini asistența medicală, companiile și angajații.

800 de milioane de euro pentru lupta împotriva coronavirusului

Situațiile de urgență din domeniul sănătății pot fi acoperite de acum din fondul de solidaritate al Uniunii Europene. Parlamentul European a susținut noi norme care permit statelor membre să solicite asistență financiară din acest fond. Mai mult, odată cu extinderea domeniului de aplicare al fondului, în acest an vor fi disponibili pentru statele membre până la 800 de milioane de euro pentru lupta împotriva coronavirusului.

Pe de altă parte, pentru a garanta că angajații își pot păstra locul de muncă când companiile rămân fără activitate din cauza crizei coronavirusului, a fost creat conceptul de muncă susținută de stat pe termen scurt, un instrument în valoare de 100 miliarde de euro.

 

×
Subiecte în articol: coronavirus sprijin
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close