Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Victor Negrescu: România este pregătită pentru președinția Consiliului UE

Victor Negrescu: România este pregătită pentru președinția Consiliului UE

Victor Negrescu: România este pregătită pentru președinția Consiliului UE
22 Aug 2018   •   17:15

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a vorbit la ”Previziuni” despre exercitarea de către România a președinției Consiliului UE.

”România este pregătită, știm ce avem de făcut, suntem în grafic. România și mai ales Executivul știe ce are de făcut (...) Trebuie să fim capabili să finalizăm o serie de decizii europene. Noi deja o facem, din umbră. La nivel ministerial trebuie deja redactate documentele. România va avea una dintre cele mai importante reprezentanțe la Bruxelles, am identificat deja peste 1.500 de experți (...) Fiecare dintre colegi este foarte bine pregătit. O președinție, în termen de bugete, a mers de la 60 de milioane de euro, până la 170 de milioane de euro. De exemplu, Bulgaria a cheltuit undeva peste 80 de milioane de euro, noi cred că vom fi sub, vom încerca să fim eficienți. Ce câștigă România? Câștigă la capitolul imagine. Poate demonstra că este capabilă să genereze consens în spațiul european, că a înțeles ce înseamnă procesul decizional european” a spus ministrul.

Pe 13 august, MAE a anunţat că România este pregătită să organizeze la Sibiu, pe 9 mai 2019, Summitul informal al şefilor de stat şi de guvern din UE, în contextul în care ţara noastră va deţine preşedinţia Consiliului UE, România fiind în grafic cu calendarul pentru eveniment.

În acest sens a avut loc, la Sibiu, o întâlnire de lucru în vederea pregătirii Summitului informal al şefilor de stat şi de guvern programat la 9 mai 2019, în contextul exercitării de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe.

×
Subiecte în articol: victor negrescu previziuni
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close