Antena 3 CNN Externe Unul din cei mai influenţi oameni ai lumii, despre un LIDER musulman: "Nu îl putem ELIMINA?"

Unul din cei mai influenţi oameni ai lumii, despre un LIDER musulman: "Nu îl putem ELIMINA?"

Unul din cei mai influenţi oameni ai lumii, despre un LIDER musulman: "Nu îl putem ELIMINA?"
de O.P.    |    14 Iun 2013   •   11:39

Fostul şef al Guvernului italian, Silvio Berlusconi, stânjenit de legăturile apropiate cu Muammar Gaddafi, ar fi dorit eliminarea dictatorului libian, a scris joi cotidianul Fatto Quotidiano, o teză dezminţită rapid de către un apropiat al lui Berlusconi, relatează AFP.
  
"În mijlocul crizei libiene, şeful Guvernului italian, la acea vreme, Silvio Berlusconi, ar fi adresat o întrebare neobişnuită şefului serviciilor secrete: "Nu îl puteţi elimina pe Gaddafi?", scrie cotidianul recunoscut ca fiind critic la adesea lui Berlusconi, citând "o sursă diplomatică apropiată mediilor de securitate".


  
"Din ce putem reconstitui, este vorba despre o tentativă puţin naivă a lui Berlusconi de a rezolva o situaţie deranjantă", a adăugat cotidianul.
  
Cotidianul citează observaţiile fostului ministru al Apărării, Ignazio La Russa, în sprijinul ipotezei privind interesul lui Silvio Berlusconi de a-l elimina pe Gaddafi, deoarece legăturile precedente cu dictatorul libian i-ar fi creat o problemă la nivel internaţional.
  
"Nu veneau să îmi povestească, însă este posibil. Berlusconi era preocupat de ideea de a nu se afla el însuşi în dificultate deoarece este considerat drept foarte apropiat de conducătorul libian", a declarat La Russa, potrivit cotidianului.
  
"Presupusa reconstituire a cotidianului este în totalitate falsă, de necrezut, absurdă şi inacceptabilă. Cum putem susţine că preşedintele (Consiliului de Miniştri) Berlusconi s-ar fi gândit la o infamie de acest fel? ", a reacţionat Paolo Bonaiuti, purtător de cuvânt al lui Berlusconi.
  
Silvio Berlusconi a avut relaţii foarte apropiate cu Muammar Kadhafi, semnând în 2008 un Tratat de prietenie cu colonelul libian.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close