Antena 3 CNN Externe Unul dintre cei mai puternici oameni ai lumii se clatină: Putin nu se mai poate aşeza singur pe scaun

Unul dintre cei mai puternici oameni ai lumii se clatină: Putin nu se mai poate aşeza singur pe scaun

Unul dintre cei mai puternici oameni ai lumii se clatină: Putin nu se mai poate aşeza singur pe scaun
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    04 Dec 2012   •   14:43

Kremlinul nu poate ascunde evidenţa, după ce, luni, preşedintele rus Vladimir Putin a avut nevoie de ajutorul premierul turc Recep Tayyip Erdogan pentru a se aşeza pe scaun, în timpul întâlnirii dintre cei doi.

Presa internaţională, citată de Agerpres, notează că durerile de spate ale lui Putin au fost atât de puternice, încât liderul rur s-a aşezat în fotoliu cu greu şi doar cu sprijinul lui Erdogan.

Imaginea de om dur şi cu o alură sportivă pe care o afişează Putin a suferit o lovitură importantă în luna octombrie, atuni când au apărut primele zvonuri privind problemele sale de sănătate, ca urmare a încetării apariţiei sale în public.

Purtătorul său de cuvânt al preşedintelui Rusiei, Dmitri Peskov, a dezminţit aceste informaţii, dând de fiecare dată asigurări că Puţin este în continuare „în formă”, dar că preferă să lucreze la reşedinţa sa Novo-Ogariovo, din cauza blocajelor masive de trafic din Moscova.

Însă vinerea trecută premierul japonez Yoshihiko Noda a declarat că a fost nevoit să-şi anuleze vizita programată pentru decembrie în Rusia din cauza stării de sănătate a liderului de la Kremlin, eveniment întâmplat la puţină vreme după ce Aleksandr Lukaşenko, preşedintele Belarusului, dezvăluise că Putin s-a accidentat la coloană în timpul unor antrenamente de judo.

Negarea viguroasă de către Kremlin a zvonurilor privind agravarea stării de sănătate a preşedintelui Vladimir Putin a reamintit de perioada sovietică, atunci când starea de sănătate a secretarilor generali ai PCUS era secret de stat. 

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close