Antena 3 CNN Externe Urmările crizei ostaticilor din Algeria: Marea Britanie trimite militari în Mali şi în alte state din vestul Africii

Urmările crizei ostaticilor din Algeria: Marea Britanie trimite militari în Mali şi în alte state din vestul Africii

Urmările crizei ostaticilor din Algeria: Marea Britanie trimite militari în Mali şi în alte state din vestul Africii
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
29 Ian 2013   •   21:03

Marea Britanie a decis să trimită 330 de militari în Mali şi în alte state din vestul Africii pentru a susţine trupele franceze, anunţă Guvernul britanic, citat de BBC News online.
   
Patruzeci de instructori militari vor fi trimişi în Mali pentru antrenarea trupelor locale, iar 200 de militari vor fi staţionaţi în state vecine, dar tot cu misiunea de ajutare a trupelor franceze şi a celor din Mali. Şaptezeci de militari britanici vor lucra pe avioane de recunoaştere Sentinel, iar 20, pe avioane de transport C17. Londra a dat asigurări că militarii nu vor participa la operaţiuni combatante.
   
Între timp, trupele franceze, care au intervenit în Mali pe 11 ianaurie, şi-au consolidat poziţiile în oraşul istoric Timbuktu, după evacuarea miliţiilor islamiste afiliate organizaţiei Al-Qaida în Magrebul Islamic.
   
Conflictul din Mali s-a accentuat la începutul anului 2012, când organizaţia separatistă tuaregă Mişcarea Naţională pentru Eliberarea regiunii Azawad a lansat atacuri pentru proclamarea independenţei. Regiunea Azawad se află în jumătatea de nord a statului Mali. Însă rebeliunea triburilor tuarege a fost deturnată imediat de o alianţă a miliţiilor islamiste afiliate reţelei teroriste Al-Qaida.

×
Subiecte în articol: al-Qaida
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close