Antena 3 Externe S-a aflat cauza ”ploii cu cocaină” în valoare de 9 milioane de euro, din Sardinia

S-a aflat cauza ”ploii cu cocaină” în valoare de 9 milioane de euro, din Sardinia

de Alexandra Ionescu    |    16 Iul 2021   •   11:31
S-a aflat cauza ”ploii cu cocaină” în valoare de 9 milioane de euro, din Sardinia
Sursa foto: Hepta

Nişte italieni din Sardinia s-au speriat de o bubuitură puternică pe care au auzit-o pe acoperiş. Au chemat poliția, care a găsit o valiză neagră, plină cu droguri.

Erau 8,5 kg de cocaină pură în valoare de peste 9 milioane de euro.

Valiza plină de cocaină trebuia să cadă dintr-un avion ușor în mâinile traficanților de droguri care așteptau la sol, în Baratili San Pietro, un oraș cu aproximativ 1.200 de locuitori din Sardinia.

În schimb, a aterizat pe acoperișul unei case, distrugând un panou solar.

„Plouă cu cocaină în Sardinia”, a scris presa italiană despre incidentul din 28 martie, comparându-l cu tactica utilizată de traficanții de droguri din America de Sud.

După o anchetă de 4 luni, cu numele de cod Fly Down, Poliția l-a arestat pe pilotul avionului abia marți, 13 iulie, pe aeroportul din Cagliari Elmas, după aterizarea unui zbor din Germania.

Investigația a dezvăluit că avionul a decolat de pe un mic aeroport din Roma și a trecut peste provincia Nuoro din nord-estul Sardiniei, înainte de a se îndrepta spre vest, până la Baratili San Pietro din provincia Oristano, unde a dispărut de pe radar, timp de aproximativ 20 de minute.

Polițiștii au spus că aeronava a dispărut fix cu câteva minute înaintea căderii valizei, deoarece zbura la o altitudine foarte mică.

"Analiza GPS-ului localizat la bordul avionului a confirmat că în acele 20 de minute aeronava a efectuat mai multe ture în zona de deasupra locului unde a fost descoperită valiza" ", a precizat Poliția, potrivit The Guardian.

Incidentul este o premieră pentru Sardinia, dar Poliția suspectează că droguri au fost aruncate din avion pe insulă şi înainte, dar autorităţile nu au ştiut.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close