Antena 3 CNN Externe Vaticanul recunoaşte oficial Asociaţia Internaţională a EXORCIŞTILOR

Vaticanul recunoaşte oficial Asociaţia Internaţională a EXORCIŞTILOR

Vaticanul recunoaşte oficial Asociaţia Internaţională a EXORCIŞTILOR
03 Iul 2014   •   18:09

Sfântul Scaun a recunsocut oficial Asociaţia Internaţională a Exorciştilor (AIE), informează cotidianul Vaticanului, L'Osservatore Romano.

O organizaţie romano-catolică, AIE a fost fondată în 1990 de şase preoţi, printre care se afla şi faimosul exorcist al Romei, Părintele Gabriele Amorth.

Amorth a devenit un exorcist oficial în 1986, după ce în prealabil obţinuse straiele preoţeşti în 1954 şi fusese admis în Societatea St. Paul.
El este coordonatorul AIE şi a sperat întotdeauna în creşterea numărului de exorcişti autentici în toată lumea, atrâgând în acest fel atenţia tuturor diecezelor asupra acestei probleme, mult timp ignorată sau suprimată de către Biserică.

Potrivit unor surse, Amorth a efectuat 160.000 de acte de exorcism. Asociaţia sa are acum 250 de membri, răspândiţi în 30 de ţări, care se întâlnesc de două ori pe an şi dezbat diverse cazuri.

În conformitate cu dogmele Bisericii Romano-Catolice, un preot poate practica un act de exorcism numai cu consimţământul episcopului său şi după o examinare medicală şi psihologică riguroasă a subiectului, care să determine cauza afecţiunii ca fiind una nenaturală.

"Aprobarea Sfântului Scaun este o bucurie atât pentru asociaţia noastră, cât şi pentru întreaga biserică", declară preotul exorcist roman, Francesco Bamonte.

"Sperăm ca tot mai mulţi preoţi vor conştientiza existenţa acestei realităţi dramatice, care este deseori ignorată şi subestimată. Exorcsimul este benefic oamenilor care suferă şi reprezintă o binecuvântare a trupului şi a spiritului", adaugă Părintele Bamonte.

×
Subiecte în articol: vatican
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close