Antena 3 CNN Externe Venezuela a început să ?bombardeze? norii pentru a produce ploaie

Venezuela a început să ?bombardeze? norii pentru a produce ploaie

Venezuela a început să ?bombardeze? norii pentru a produce ploaie
Sursa foto: nor de ploaie
30 Noi 2009   •   18:33

Liderul venzuelean Hugo Chavez a anunţat că începe să "bombardeze" norii, după ce Cuba a oferit Venezuelei ajutor pentru a putea produce ploaie şi să elimine efectele secetei prelungite.

Preşedintele venezuelean a anunţat că echipamentul special trimis de Fidel Castro şi Raul Castro, începe a fi folosit pentru a ?insemina? norii din avioane.

"Bombardăm norii ," a declarat Chavez în timpul unui discuss. "Avem deja câteva avioane şi echipament pe care Fidel şi Raul ni l-au trimis ."

Chavez doreşte să producă mai multă ploaie în timp ce se apropie sezondul secetos, dar rezervele de apă ale ţării au ajuns la cel mai scăzut nivel din câteva decenii. În plus lipsa de apă din barajele de acumulare ale hidrocentralelor, care produc majoritatea electricităţii, ameninţă cu o creştere a penelor de curent.
?Inseminarea? norilor a fost încercată în mai multe state -inclusiv China, Australia şi SUA ? în încercare de a extrage umezeala din nori, de obicei prin folosire de particule de iodură de argint. Chavez nu a precizat ce metodă foloseşte.

Vremea secetoasă din Venezuela şi alte părţi din America de Sud a fost pusă pe seama El Nino. Fenomenul mai afectează Bolivia, Ecuador, Guiana şi Argentina.
Antena3.ro

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close