Antena 3 CNN Externe Vești optimiste pentru Hillary Clinton! Fosta Primă Doamnă ar câștiga lejer primăria New York-ului

Vești optimiste pentru Hillary Clinton! Fosta Primă Doamnă ar câștiga lejer primăria New York-ului

Vești optimiste pentru Hillary Clinton! Fosta Primă Doamnă ar câștiga lejer primăria New York-ului
Sursa foto: Foto: Facebook
19 Ian 2017   •   09:09

Hillary Clinton ar câștiga lejer primăria New Yorkului, dacă s-ar decide să reintre în arena politică, potrivit unui sondaj publicat miercuri, preluat de AFP și Agerpres.

Hillary Clinton, care a pierdut alegerile prezidențiale în fața lui Donald Trump, ar fi aleasă primar al New Yorkului cu 49% din voturi, față de 30% cât ar obține actualul primar, democratul Bill de Blasio, care speră să fie reales în noiembrie, conform unui sondaj al universității Quinnipiac.

În schimb, dacă doamna Clinton nu ar intra în cursa electorală pentru primăria celei mai mari metropole americane, De Blasio ar urma să fie reales, în lipsa unor nume grele care să-l concureze.

"New-yorkezii nu îl adoră pe primarul Bill de Blasio, dar ei par să-l prefere pe acesta altor potențiali candidați, cu excepția lui Hillary Clinton, care este probabil o alegere imposibilă", a comentat directorul adjunct al Quinnipiac, Tim Malloy.

Acest sondaj este primul care răspunde zvonurilor în creștere în ultimele zile asupra unei posibile candidaturi ale doamnei Clinton la primăria New Yorkului.

Chiar dacă observatori și apropiați ai ex-secretarului de Stat nu cred în această variantă, Hillary Clinton, care a avut puține apariții publice după alegerile din noiembrie, nu a spus nimic pentru a o dezminți.

×
Subiecte în articol: Hillary Clinton
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close