Antena 3 CNN Externe Veteranii de război din Donbass îi învață pe civili să tragă cu armele în cazul unei invazii ruse

Veteranii de război din Donbass îi învață pe civili să tragă cu armele în cazul unei invazii ruse

Autoritățile orașului Lviv dezvoltă un program de pregătire a comunității din Lviv pentru rezistența națională, în cazul unor ostilități la scară largă pe teritoriul Ucrainei.

Veteranii de război din Donbass îi învață pe civili să tragă cu armele în cazul unei invazii ruse
Sursa foto: Radio Svoboda
de Alexandra Ionescu    |    26 Ian 2022   •   13:33

Instruirea militară a fost lansată pentru angajații întreprinderilor strategice din Lviv. Membrii Operațiunii Antiteroriste și fondatorii clubului de tir Karabin îi învață pe locuitorii din Lviv să manvreze diferite arme.

Angajații companiilor de utilități din Lviv și oficiali ai Consiliului orașului Lviv au venit la terenul de antrenament al clubului de tir Karabin, care se află la aproape 40 km de Lviv. 

Potrivit armatei, femeile iau armele mai în serios, se simt mai relaxate, în timp ce bărbații, mânuind carabine sau pistoale, sunt mai încordați.

Mulți angajați ai utilităților din Lviv au spus că ultima oară au ținut o armă în mână în timp ce serveau în armată. Și asta a fost acum 10-20 de ani. Dar cu siguranță plănuiesc să treacă prin toate antrenamentele.

Deși nu intră în panică, vor să știe să mânuiască corect armele, pentru că s-ar putea să fie nevoiți să se apere pe ei înșiși, familia, orașul, țara lor.

„Este necesar să pregătim oamenii, să își îndeplinească atribuțiile în apărarea teritorială. Nu există panică, pentru că oamenii înțeleg clar că în cazul unui război de amploare, soldații își au misiunile în brigăzi de luptă sau apărare teritorială”, a declarat instructorul militar Vladimir pentru Radio Svoboda.

În fiecare săptămână, clubul de tir va pregăti toți angajații întreprinderilor orașului și va oferi cursuri de prim ajutor.

 

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close