Antena 3 CNN Externe Vezi aici un videoclip de promovare a extinderii UE acuzat de RASISM şi SEXISM

Vezi aici un videoclip de promovare a extinderii UE acuzat de RASISM şi SEXISM

Vezi aici un videoclip de promovare a extinderii UE acuzat de RASISM şi SEXISM
Sursa foto: Foto: Youtube
de S.T.    |    06 Mar 2012   •   10:34

Un videoclip lansat pentru a promova Uniunea Europeană într-o lumină pozitivă, precum o forţă pentru pacea lumii, se confruntă cu acuzaţii de rasism, sexism şi imperialism.

Clipul, promovat sub denumirea "Growing Together" (Creştem împreună), este făcut pentru a ademeni noi ţări să adere la Uniunea Europeană, însă mesajul lui a ofensat pe mulţi dintre cei care l-au vizionat.

Filmuleţul "Growing Together" pare să fi fost inspirat din filmele cu arte marţiale şi jocurile video. O femeie europeană, albă, frumoasă, îmbrăcată într-un costum galben ce sugerează Uniunea Europeană reuşeşte să învingă în mod paşnic trei agresori ce reprezintă ţări non-europene.

Cei trei agresori reprezintă în mod evident alte rase. Unul este îmbrăcat în ţinuta unui sultan cu o sabie, altul, care execută mişcări specifice artelor marţiale, este asiatic, iar al treilea este african.

În faţa celor trei agresori femeia albă se multiplică şi îi încercuieşte, clipul terminându-se cu mesajul: "Cu cât suntem mai mulţi, cu atât suntem mai puternici", în acest fel invitând mai multe ţări să se alăture Uniunii.

Majoritatea celor care au văzut videoclipul s-au îndoit de autenticitatea acestuia. Unii spun că este propriu rasimului şi că face discriminare sexuală, alţii că nu este decât o risipă de bani.



×
Subiecte în articol: videoclip rasism
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close