Antena 3 CNN Externe Viaţa a doi bărbaţi s-a schimbat radical datorită Facebook-ului. Reţeaua de socializare le-a redat libertatea

Viaţa a doi bărbaţi s-a schimbat radical datorită Facebook-ului. Reţeaua de socializare le-a redat libertatea

Viaţa a doi bărbaţi s-a schimbat radical datorită Facebook-ului. Reţeaua de socializare le-a redat libertatea
de O.P.    |    16 Aug 2012   •   06:17

După ce au petrecut 25 de ani în spatele gratiilor, doi fraţi din Detroit au fost eliberaţi pe cauţiune, datorită unor noi dovezi ieşite la suprafaţă cu ajutorul...Facebookului.

Bărbaţii au fost condamnaţi în 1987 la închisoare pe viaţă pentru crimă, dar datorită noilor informaţii apărute, ei vor avea parte de un nou proces. Până atunci, au de gând să se bucure de libertatea mult visată.

Raymond şi Thomas au fost întâmpinaţi cu urale de rude şi prieteni la ieşirea din închisoare.

Povestea lor pare desprinsă din scenariul unui film. Condamnaţi la închisoare pe viaţă în urmă cu 25 de ani, pentru uciderea unui traficant de droguri, cei doi şi-au susţinut întotdeauna nevinovăţia. În 2009, lucrurile au luat o întorsătură neaşteptată. Un martor la crimă a postat pe facebook un comentariu în care spunea cât de nedrept este că cei doi fraţi trebuie să stea în închisoare, când de fapt autorii crimei sunt patru bărbaţi de culoare.

Susţinătorii celor doi americani au început o anchetă pe cont propriu şi au descoperit astfel mai mulţi martori care susţin nevinovăţia fraţilor.

Dovezile i-au convins şi pe judecători, care le-au oferit lui Raymond şi Thomas posibilitatea unui nou proces. Între timp, cei doi au fost eliberaţi condiţionat, contra sumei de o mie de dolari de persoană. Până la următoarea audiere, ei sunt obligaţi să poarte brăţări de monitorizare.



×
Subiecte în articol: Facebook
Parteneri
Noi dezvăluiri bombă ale văduvei celui ucis de fii vrăjitoarei Sidonia
x close