Antena 3 CNN Externe Viaţa americanilor se va schimba radical dacă Obama va modifica LEGEA asta

Viaţa americanilor se va schimba radical dacă Obama va modifica LEGEA asta

Viaţa americanilor se va schimba radical dacă Obama va modifica LEGEA asta
de O.P.    |    23 Sep 2013   •   11:22

Barack Obama a îndemnat din nou la o modificare a legislaţiei privind deţinerea de arme de foc, duminică seara, în cursul unei ceremonii în memoria victimelor atacului armat comis luni într-un imobil aparţinând Marinei, la Washington.
"Nicio altă naţiune avansată nu se confruntă cu acest tip de violenţe. Niciuna", a subliniat preşedintele american la Navy Yard, un cartier aflat în sud-estul capitalei federale, unde 12 persoane şi atacatorul au fost ucise.

"Nu este suficient să se plângă. Nu este suficient să se vorbească sau să se spună rugăciuni", a declarat Obama.

"Dacă vrem într-adevăr să onorăm aceşti 12 bărbaţi şi femei, dacă vrem cu adevărat să fim o ţară în care să putem munci, merge la şcoală şi merge să ne plimbăm pe stradă fără să fim afectaţi de violenţă şi fără să ne temem că sunt furate atâtea vieţi cu un glonţ de la o armă de foc, atunci trebuie să facem o schimbare", a insistat el.

În urma unor atacuri armate similare, la fel de sângeroase, comise în ultimele luni, preşedintele american a pledat de fiecare dată pentru introducerea unui control sporit asupra armelor de foc în Statele Unite, o prerogativă garantată de către Constituţie, dar apărată cu ferocitate de grupul de lobby în favoarea armelor de foc.

De această dată, în contextul în care carnagiul de lunea trecută a avut loc în centrul Washingtonului, la câteva sute de metri de Capitoliu, sediul Congresului, Obama a apreciat că acest ultim atac este un semnal de alarmă pentru americani.

"Aici, în Statele Unite, rata crimelor este de trei ori mai mare decât în alte ţări dezvoltate", a spus el.

"Rata crimelor comise cu arme de foc este de zece ori mai mare decât în alte ţări dezvoltate. Nu există nimic inevitabil în această situaţie", a subliniat el.

×
Subiecte în articol: SUA

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close