Antena 3 CNN Externe "Îmi pot imagina viața fără fiica mea, dar nu fără soția mea!" | Un cuplu și-a dat fiica spre adopție la trei luni de la naștere și a provocat o avalanșă de comentarii pe Internet

"Îmi pot imagina viața fără fiica mea, dar nu fără soția mea!" | Un cuplu și-a dat fiica spre adopție la trei luni de la naștere și a provocat o avalanșă de comentarii pe Internet

Un cuplu și-a dat fiica spre adopție, după ce mama și tatăl au descoperit că nu se pot împăca cu rolurile de părinți.

de Naty Badea    |    02 Apr 2024   •   15:44

Cazul este semnalat în presa britanică, după ce înșiși părinții și-au făcut cunoscută povestea pe platforma Reddit.

Tatăl, care nu și-a dezvăluit numele, a explicat că atât el, cât și soția sa sunt "workaholici" (dependenți de muncă, n.r.), iar slujbele ocupă prima poziție în topul priorităților lor.

Bărbatul arată că, în acest context, Catherine, soția sa, a fost "nefericită" după nașterea fiicei lor, Elizabeth.

Catherine nu a fost interesată de Elizabeth și s-a întors la muncă după doar două săptămâni, potrivit celor povestite de soț.

Mama femeii, care locuiește cu cei doi părinți, a reușit să aibă grijă de fetiță în timp ce ei erau ocupați cu munca.

La acest tablou, tatăl lui Elizabeth a adăugat detaliul că soția sa evita să ia copilul în brațe atunci când acesta începea să plângă.

În această situație, cei doi s-au gândit să-și dea fiica spre adopție. 

"Îmi pot aminti cum era viața fără fiica mea, dar mă chinui să-mi amintesc cum era viața fără soția mea. Să nu mă înțelegeți greșit: îmi iubesc fiica, dar păstrarea ei o face nefericită pe soția mea.

Ceea ce îmi doresc, în cele din urmă, este soluția cea mai bună pentru Catherine și pentru Elizabeth și, sincer, cred că aceasta (adopția fiicei) ar putea fi varianta cea mai bună pentru toată lumea", a argumentat tatăl copilei.

Reacții virulente după expunerea cazului pe internet: "Parcă ar fi niște roboți care încearcă existența umană"

Potrivit presei britanice, decizia nu i-a picat bine mamei lui Catherine, care a decis, în cele din urmă, să adopte copilul.

Mulți dintre utilizatorii platformei Reddit s-au declarat șocați de povestea și, mai ales, de argumentele pro-adopție ale tatălui.

"Practic, a tratat abandonul copilului lor ca pe o tranzacție între două părți", a comentat un internaut.

"Acești oameni par niște roboți sau niște extratereștri care încearcă viața umană. Cine, în deplinătatea facultăților mintale, dă naștere unei noi vieți, investește câteva luni pentru a o crește și apoi spune pur și simplu 'eh, nu e pentru noi'?", a replicat un altul.

Sunt și comentatori care afirmă că acest caz i-a îndemnat la o reflecție mai aprofundată în legătură cu maternitatea.

"Aceasta este cea mai mare teamă a mea în legătură cu nașterea unui copil. Este, de asemenea, motivul pentru care nu am avut niciodată niciunul și folosesc două forme de contracepție în permanență", a mărturisit o utilizatoare Reddit.

×
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close