Antena 3 CNN Externe Viaţa lor intimă a ajuns problemă naţională. "Dacă nu sunteţi mai activi în dormitor, vom dispărea de pe harta lumii"

Viaţa lor intimă a ajuns problemă naţională. "Dacă nu sunteţi mai activi în dormitor, vom dispărea de pe harta lumii"

Viaţa lor intimă a ajuns problemă naţională. "Dacă nu sunteţi mai activi în dormitor, vom dispărea de pe harta lumii"
de O.P.    |    25 Sep 2012   •   08:42

Sexualitatea, vulgaritatea şi viaţa sexuală a tinerilor sunt probleme cu care societatea modernă se confruntă din ce în ce mai des. Părinţii sunt îngrijoraţi de faptul că tinerii încep să întreţină relaţii intime de la vârste din ce în ce mai fragede, iar numărul adolescentelor care devin mame a crescut alarmant.

Însă nu şi în această ţară. Potrivit unui sondaj recent, 1 din 4 japonezi recunoaşte că nu şi-a început viaţa sexuală până la vârsta de 30 de ani, motivând acest lucru prin faptul că "nu ştie cum să se poarte cu o femeie".

Mai mult, peste 60% din japonezii cu vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani sunt necăsătoriţi sau nu sunt implicaţi în vreo relaţie. Acest procent a crescut cu aproape 10% faţă de ultimul sondaj realizat în urmă cu şapte ani.

Şocant este că peste 90% din femeile intervievate se declară mulţumite de statutul actual, şi consideră că o eventuală căsătorie nu le-ar mai da libertatea de care se bucură în prezent.

Oficialii japonezi consideră că această situaţie fără precedent este cauzată şi de obsesia tinerilor pentru muncă. Majoritatea persoanelor se luptă să aibă o carieră înfloritoare, lăsând viaţa personală pe plan secund.

Guvernul a lansat mai multe programe naţionale prin care doreşte mobilizarea populaţiei pentru creşterea natalităţii, altfel, în câţiva zeci de ani, Japonia ar putea dispărea de pe hartă.





×
Subiecte în articol: viata sexuala
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close