Antena 3 CNN Externe Viktor Orban nu renunță la legea anti-LGBTQ: ”birocraţii de la Bruxelles nu au nicio treabă aici”

Viktor Orban nu renunță la legea anti-LGBTQ: ”birocraţii de la Bruxelles nu au nicio treabă aici”

Premierul ungar Viktor Orban a promis că eforturile instituţiilor UE şi ale unor politicieni europeni de a-l determina să renunţe la legea care interzice promovarea homosexualităţii în şcoli vor fi zadarnice.

Viktor Orban nu renunță la legea anti-LGBTQ: ”birocraţii de la Bruxelles nu au nicio treabă aici”
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    08 Iul 2021   •   17:05

'Parlamentul European şi Comisia Europeană vor ca noi să lăsăm activiştii şi organizaţiile LGBTQ în şcoli şi grădiniţe.

Dar Ungaria nu doreşte acest lucru'', a scris Viktor Orban într-un mesaj pe Facebook, în ziua în care în această ţară intră în vigoare legea care interzice folosirea în şcoli a materialelor care promovează homosexualitatea şi schimbarea de gen, precum şi a conţinuturilor pornografice.

Aceasta este o chestiune de suveranitate naţională, iar ''birocraţii de la Bruxelles nu au nicio treabă aici, orice ar face nu vom lăsa activiştii LGBTQ printre copiii noştri'', a promis premierul ungar, potrivit Reuters.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a ameninţat miercuri Budapesta cu o nouă procedură de infringement dacă nu ''corectează'' respectiva lege.

''Această lege este nefastă, este abjectă, profund contrară valorilor fundamentale ale UE: protejarea minorităţilor, apărarea drepturilor omului, valori ancorate în tratatele noastre'', a indicat şefa executivului comunitar.

Într-o acţiune de protest împotriva acestei legi, ONG-urile Amnesty International şi Hatter Society au ridicat joi un imens balon în formă de inimă în culorile curcubeului deasupra clădirii parlamentului de la Budapesta.

×
Subiecte în articol: Viktor Orban LGBT
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close