Antena 3 CNN Externe Violenţele continuă la Belfast: 115 români s-au refugiat într-o biserică, de teama atacurilor

Violenţele continuă la Belfast: 115 români s-au refugiat într-o biserică, de teama atacurilor

Violenţele continuă la Belfast: 115 români s-au refugiat într-o biserică, de teama atacurilor
Sursa foto: biserica
17 Iun 2009   •   08:53

Atacurile îndreptate către românii din Belfast continuă. O sută cincisprezece români, dintre care un bebeluş în vârstă de numai cinci zile, s-au refugiat într-o biserică din Belfast. Oamenilor le-a fost teamă să-şi petreacă noaptea în casele lor, după ce acestea au fost ţinta mai multor atacuri, informează Belfast Telegraph.

Cele 20 de familii de români au acceptat ajutorul bisericii locale. Acestea au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele, după mai multe atacuri din partea unor persoane care susţin că aparţin grupării fasciste Combat 18.

Românii au declarat că sunt epuizaţi şi că le este frică pentru viaţa lor şi a copiilor lor. Aceştia se gândesc serios la posibilitatea de a se întoarce în ţară.

Mai multe familii de români au fost victimele unor atacuri. Acestea au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele din Belfast, după ce au fost atacate de o grupare rasistă.

Locuinţele românilor, situate în sudul Belfastului, au fost devastate, în urma mai multor atacuri. Tinerii extremişti au spart geamurile, au lovit uşile casei şi au scandat sloganuri rasiste.

Luni, un grup de tineri a atacat participanţii la o demonstraţie antirasistă organizată în sudul oraşului. Oamenii organizaseră protestul pentru a atrage un semnal de alrmă privitor la agresiunile a căror ţintă sunt familiile de imigranţi români.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: romani Belfast biserica
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close