Antena 3 CNN Externe Virusul misterios din China se răspândeşte îngrijorător şi face noi victime. A fost raportat și în Coreea

Virusul misterios din China se răspândeşte îngrijorător şi face noi victime. A fost raportat și în Coreea

Stare de alertă pe întreg teritoriul Chinei. Cea mai mare temere a specialiştilor s-a adeverit. Noul tip de coronavirus s-a răspândit în alte două provincii din China, după Wuhan.

Virusul misterios din China se răspândeşte îngrijorător şi face noi victime. A fost raportat și în Coreea
Sursa foto: Foto: Pexels
de S.T.    |    20 Ian 2020   •   14:34

Autorităţile au transmis că în weekend au fost depistate două cazuri în Beijing şi un altul în oraşul Shenzhen.

Pe lângă acestea, alte 136 au fost depistate în focarul din Wuhan, unde unul dintre aceste cazuri s-a soldat cu un deces. De asemenea, alţi doi pacienţi se luptă pentru supravieţuire, iar 33 sunt în stare gravă.

Numărul total de cazuri depistate a crescut astfel la 201.

Autorităţile au transmis că apropierea Noului An Chinezesc a provocat această răspândire a virusului. În această perioadă, milioane de oameni călătoresc pentru a petrece sărbătoarea, conform tradiţiei, alături de familie.

Coreea de Sud a confirmat luni un prim caz de virus misterios din aceeaşi familie ca SARS (Sindrom respirator acut sever), care a apărut luna trecută în China.

Tulpina incriminată este un nou tip de coronavirus, o familie care cuprinde un număr mare de virusuri. Acestea pot provoca boli uşoare la om (precum o răceală), dar şi probleme de sănătate mai grave, precum SARS.

Foarte contagios, acest virus a cauzat decesul a circa 650 de persoane în China continentală şi în Hong Kong, în 2002-2003.

×
Subiecte în articol: China virus coronavirus
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close