Antena 3 CNN Externe Virusul ucigaș din China ar fi apărut după ce oamenii au mâncat supă de liliac - VIDEO

Virusul ucigaș din China ar fi apărut după ce oamenii au mâncat supă de liliac - VIDEO

Una dintre posibilele cauze ale apariției virusului cu coroană” (coronavirus), care a ucis deja 26 de oameni, este faptul că în unele zone din China s-ar consuma supă de liliac, un preparat popular în orașul Wuhan.

Virusul ucigaș din China ar fi apărut după ce oamenii au mâncat supă de liliac - VIDEO
24 Ian 2020   •   18:12

Potrivit informațiilor furnizate de tabloidul britanic ”The Sun” oamenii de știință din China ar fi descoperit că există o legătură între coronavirus și consumul de supă de liliac, o mâncare care este considerată o delicatesă în China.

Astfel, la începutul săptămânii experții chinezi susțin că tulpina mortală din coronavirus ar avea un strămoș comun cu un virus care se găsește numai într-o specie de liliac.

Un alt studiu realizat de specialiști și publicat în China Science Bulletin arată că virusul repectiv are o ”afinitate puternică” cu o proteină umană care se numește ACE2.

Febra este simptomul cel mai comun în cazul persoanelor decedate (prezentă la 12 dintre victime), în timp ce 10 dintre decedaţi au fost internaţi cu tuse, iar nouă cu dificultăţi respiratorii. Hipertensiunea este un alt antecedent medical prezent la pacienţii decedaţi, specificată la şapte dintre cazuri. Diabetul şi problemele cardiovasculare reprezintă un factor comun semnalat la toate victimele.

 

×
Subiecte în articol: China coronavirus supa liliac
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Un nou val de praf saharian vine peste România
x close