Antena 3 CNN Externe Visul lui Putin care pune în primejdie UE dacă devine realitate. Ce vrea să facă noul preşedinte al Rusiei?

Visul lui Putin care pune în primejdie UE dacă devine realitate. Ce vrea să facă noul preşedinte al Rusiei?

Visul lui Putin care pune în primejdie UE dacă devine realitate. Ce vrea să facă noul preşedinte al Rusiei?
Sursa foto: Foto: hungeree.com
de O.P.    |    08 Mai 2012   •   09:47

A ajuns în locul în care are o vedere de ansamblu asupra patriei-mamă şi are planuri măreţe pentru viitorul ei economic, politic şi social. Vladimir Putin şi-a exprimat încă de anul trecut intenţia de a pune la punct o Uniune economică euroasiatică până în 2013, fapt ce va afecta UE în ceea ce priveşte importurile şi exporturile.

Putin chiar a subliniat faptul că Uniunea Economică este prioritatea sa numărul unu, iar întâlnirea cu preşedinţii Belarusului şi Kazahstanului din noiembrie anul trecut a fost un prim pas spre îndeplinirea acestui vis măreţ.

Cei trei şefi de state (Medvedev fiind preşedintele Rusiei la acea dată) au semnat un tratat privind înfiinţarea Comisiei Economice Eurasiatice, procesul integraţionist având să fie finalizat în 2015

Încă de acum 11 ani în fostul spaţiu ex-sovietic funcţionează Comunitatea Economică Euroasiatică (EurAsEC), dar care nu este decât o "organizaţie pe hârtie", este de părere Putin, care doreşte să treacă şi la nivelul practic.

Astfel între Rusia, Belarus şi Kazahstan a fost anulat controlul vamal şi privind transporturile, iar de la 1 ianuarie 2012 a început să funcţioneze şi un Spaţiu Economic Unic - mărfurile, serviciile şi capitalul sunt libere. Astfel, încetul cu încetul prinde contur fosta Uniune Sovietică; visul măreţ al lui Putin: redeşteptarea fostei URSS.



×
Subiecte în articol: URSS Vladimir Putin
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close