Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin a avut o întrevedere cu omologul său ucrainean Viktor Ianukovici

Vladimir Putin a avut o întrevedere cu omologul său ucrainean Viktor Ianukovici

Vladimir Putin a avut o întrevedere cu omologul său ucrainean Viktor Ianukovici
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
08 Feb 2014   •   11:43
Preşedintele rus, Vladimir Putin, a avut o întrevedere cu omologul său ucrainean Viktor Ianukovici, vineri seara, în cadrul deschiderii Jocurilor Olimpice de la Soci, a anunţat sâmbătă serviciul de presă al şefului statului ucrainean, citat de AFP, conform Mediafax.
"Ei au discutat la telefon. Nu a fost o întâlnire bilaterală oficială, aceasta nu era prevăzută în programul sejurului lui Ianukovici la Soci", a declarat un purtător de cuvânt. 
Aceeaşi informaţie laconică a fost oferită la Soci de purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, citat de agenţia Interfax Ucraina. 
Nici unul dintre ei nu a făcut vreo precizare cu privire la temele abordate în cadrul acestei întrevederi, foarte aşteptate din cauza crizei politice lungi care afectează Ucraina de mai mult de două luni.
Rusia a condiţionat plata viitoarei tranşe a importantului său ajutor financiar acordat Kievului de evoluţia politică a ţării, în condiţiile în care premierul ucrainean a demisionat săptămâna trecută. Acest ajutor a fost acordat Ucrainei după ce Ianukovici s-a răzgândit şi a refuzat să semneze un acord de asociere cu UE în favoarea unei apropieri de Rusia.
 

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close